Gastenboek instructies

GASTENBOEK installeren en gebruiken!

VQmod

Om het gastenboek te kunnen installeren en gebruiken heb je vQmod nodig. Zorg er dus voor dat dit al geïnstalleerd is. Als je niet weet hoe dat moet, neem dan contact op met degene die de OpenCart installatie heeft verzorgd. En anders kun je ons hiervoor inschakelen, neem dan eerst even contact op.

Installeren

  1. Pak het zip bestand uit.
  2. Upload alle bestanden die in de map "Upload" staan naar je server, er worden geen bestanden overschreven.
  3. Gebruik het install bestand om een extra tabel in de database toe te voegen. Als je dat gedaan hebt verwijder je dit bestand.
  4. Dan inloggen in de winkel admin en ga naar configuratie => Gebruikers => Gebruikersgroep om de lees- en schrijfrechten in te stellen.
  5. Als je geen link in de footer, top menu of informatie module opgenomen wilt hebben dan kun je deze deactiveren door de bijbehorende xml file van de server te verwijderen.

Layout & Module:

Je kan een nieuwe layout aanmaken "Gastenboek" om controle te hebben over de gastenboek pagina. De Gastenboek module kan gebruikt worden om de laatste berichten bovenaan, onderaan, links of rechts van de pagina's te tonen.

Layout maken

Een nieuwe layout pagina maken voor het gastenboek. Ga naar Configuratie => Design => Layouts en voeg een nieuwe layout toe. Geef als Layout naam: Gastenboek, selecteer je winkel en bij route vul je in information/guestbook en opslaan via de button Bewaren.

Layout voor gastenboek

Module Gastenboek

Ga naar modules en klik bij Gastenboek op [Installeren] en daarna op [Wijzigen]. De beheerder van de webshop kan reageren op berichten die gasten plaatsen (dit is niet verplicht overigens). Als je hiervan gebruik maakt dan kun je aangeven of de reacties (antwoorden) getoond moeten worden op de pagina waar je de module plaatst. Zet dit op "Nee" om alleen de berichten van gasten te tonen. Je kunt het aantal berichten die je wilt laten zien aangeven door een getal in te vullen bij "Aantal getoonde items" en een getal bij "Aantal karakters per item" voor het aantal karakters wat getoond moet worden (100 is standaard).

gastenboek module

Daarna selecteer je de layout pagina en de positie waar de module geplaatst wordt. Je zet de status op actief en geeft de sorteervolgorde aan.

Gastenboek beheren

Ga naar Catalogus => Gastenboek om geplaatste berichten in het gastenboek te kunnen activeren, wijzigen of verwijderen. Je kunt als beheerder reacties geven op de berichten en tekst, afbeeldingen en links toevoegen.

Notitie!

In deze showshop wordt gebruik gemaakt van extra extensies zoals o.a. "HTML module", Google route kaart. Deze extensies zijn beschikbaar op aanvraag.

Bestel Gastenboek

TIP !! Lees nieuwberichten op OpenCartNieuws.nl

Design © by Dymago
Dymago | OpenCart
ShowShop © 2018